Casa de cultură „Adriana Trandafir”, Bașcov, Argeș (Muntenia)

Loading

 Casa de cultură „Adriana Trandafir” din comuna Bașcov, județul Argeș (Muntenia), localizată pe Strada Păișești numărul 127, a fost inaugurată la data de 6 decembrie 2012, în ziua de Sfântul Nicolae, iar până în ianuarie 2021 a fost condusă de Lorena Toma, alături de care a avut parte de un avânt cultural impresionant, câștigându-și renumele în cultura argeșeană.

 Din august 2021 Casa de cultură Bașcov este condusă de către artistul de muzică populară David Constantin Eusebiu. Instituția găzduiește Ansamblul „Doina Bascovului” și grupul vocal „Rapsozii Bașcovului” condus de Gheorghe Bunea. Ansamblul este format din soliști, instrumentiști și dansatori și este condus de dirijorul Cătălin Iancu și coregraful Liliana Oancea, alături de care au obținut premii atât la nivel local cât și la nivel național și au participat la numeroase activități culturale internaționale.

 De-a lungul timpului, în cadrul instituției culturale au fost înființate secțtii pentru mai multe cursuri artistice, copiilor oferindu-se șansa de a participa la cursuri de dans popular, karate sabaki sau canto.

 Casa de cultură din Bașcov dispune, de asemenea, de o bibliotecă impresionantă care conține peste 40.000 de volume, studiul online fiind posibil prin intermediul programului Biblionet. Pe lângă aceasta, bașcovenii beneficiează de o sală de spectacole, de o sală de conferințe, de una de balet și de una de canto popular. Sala de spectacole poate găzdui până la 280 de persoane, având sistem propriu de sonorizare și instalație de aer condiționat.